Anasayfa » DÜNYA HABERLERİ » Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Dubai birçok alanda vize vererek ülkesine yabancı kabul eden ve bunu en titiz yapan ülkelerden biridir. Dubai; turistik, ticari, çalışma, oturma, ziyaret, transit vize olmak üzere çeşitli alanlarda vize hizmeti sağlamaktadır. Bu izinler kısa süreli ve uzun süreli olabilir. Örneğin ticari vize alacak olan bir kişi, işinin durumuna göre kısa süreli veya uzun süreli vize alabilir.

Dubai kısa süreli vizelerini 29 gün ile uzun süreli vizelerini ise 90 gün ile sınırlamaktadır. Her birini tek girişli ve çok girişli olmak üzere bir daha ikiye ayıran Dubai, verdiği süreden kısa kalan ziyaretçilerinin davranışını uygun bulmakta ve bir dahaki vizelerinde kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca verilen süreyi geçen ziyaretçiler, bir daha vize alırken oldukça zorlanmakta -hatta vize verilmemekte- ve çıkarken para cezası ödemektedir. Ceza ödemeyen ziyaretçiler Dubai’ye borçlu kalmakta ve bir daha asla vize alamamaktadır.

Dubai vizesi, seyahat ve danışmanlık kurumları aracılığı ile alınabilmektedir. İşlemleri online olarak gerçekleştirmek mümkündür.

İstenilen evraklar daha önceden vize almış olan vatandaşlar için de aynıdır. Yani daha önce 90 günlük bir vizesi olduğunu ve tekrar evrak belirtmesine gerek olmadığını düşünen bir ziyaretçi yanılır, her seferinde o evraklar hazırlanmalı ve vize merkezine teslim etmelidir. Türkiye’de 6 aydan uzun süre kalmış olan yabancılar da Dubai vize başvurusunda bulunabilirler.

Dubai Vize Danışmanlığı

Dubai geçmişten günümüze birçok gurbetçiye ev sahipliği yapan ve özellikle inşaat sektöründe, yabancılara kucak açarak iş olanağı sağlayan zengin bir ülkedir. Daha iyi bir hayat kurmak ve birikim yapmak isteyen kişiler, çalışmak için Dubai’ye gitmektedir.

Dubai’de Avrupalı çalışanlar yönetici konumuna kadar yükselebilir. Dubai refah seviyesi yüksek bir ülke olduğu için, orada yaşamak bir hayli pahalıdır. Bu nedenle özellikle çalışma vizesi alınırken çok dikkat edilmeli ve aylık ortalama harcama miktarı hesaplanarak iş bulunmalı ve çalışılmalıdır.

Çalışma vizesi alınmadan önce, kişilerin Dubai’ye turistik amaçla giderek yaşam şartlarını görmesi faydalı olacaktır. Ülkenin durumu görüldükten sonra gitmek daha doğru bir tercih olacaktır.

Dubai vizesi; çalışma, oturma, turistik, ziyaret etme, akrabanın yanında kalma gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Turistik gezilere de yılın her zamanında izin vermektedir.

Bu vizeler için gerekli bazı evraklar ve şartlar bulunmaktadır. Pasaport, kimlik kartı, biyometrik fotoğraf, varsa öğrenci ve emeklilik belgesi, davetiye mektubu veya işyerinden izin belgesi gibi belgeler vize başvurusu yaparken gerekli olmaktadır. Vizenin onaylanması durumunda uçak biletini alıp, otel rezervasyonunu tamamlayıp Dubai’ye giriş sağlayabilir. Çalışma için gidenlerin, işverenin sağladığı evlerde veya kendi tuttukları evlerde kalmaları mümkündür.

Dubai Vize Ücreti Ne Kadar?

72 saatte sonuçlanan kısa süreli Dubai Turistik vize ücreti 125 $’dır. Evraklarınız bize ulaştığı an başvurunuz süratle işleme alınacaktır. Dubai vize başvurusu ve yerine getirilmesi gereken koşullar hakkında detaylı bilgi için bizi arayın.

Dubai Vize İşlem Merkezi

Şehit Adem Yavuz Sok. No:18/12 Kızılay-Ankara
Tel: 0312 419 09 22

 

 

x

Bu Habere Bakmak İster Misin?

Binal Yıldırım İsviçre’de!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İsviçre ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında açıklamalarda bulundu. Binali ...

escort beylikdüzü